Video: Gastvrouw/Gastheer

Als gastheer of gastvrouw kun je gaan werken in de horeca (hotel, restaurant en café), en andere bedrijven waar gerechten en dranken worden opgediend. Je hebt voldoende kennis om gasten te informeren en adviseren over de gerechten en dranken die op de menukaart staan. Je bent goed op de hoogte van de bereidingswijze van de gerechten.

Daarnaast neem je reserveringen aan en ontvang je de gasten bij aankomst. Jij zorgt er voor dat mensen tevreden zijn en met een positief gevoel het restaurant, café of hotel verlaten. Je weet hoe je mensen die een avondje uit zijn, of gezellig willen eten, het naar de zin te maken. Daarvoor heb je een dienstverlenende en klantvriendelijke houding nodig. Je moet zelfstandig kunnen werken, initiatief durven nemen en vooral het beheersen van sociale en commerciële vaardigheden.

Maar er komt meer bij kijken. Gastheren en Gastvrouwen zorgen ook voor het verwerken van gegevens in de
administratie en hebben te maken met voorbereidende en afsluitende werkzaamheden. Je werk kent een wisselende werkdruk en 's avonds en in de weekenden werken is voor jouw geen probleem! Je kunt goed samenwerken met collega's, die zowel in de keuken als in het restaurant werken. Ook is een goede lichamelijke conditie belangrijk, want je loop en staat veel. Je kunt als gastheer of gastvrouw verder doorgroeien tot Zelfstandig werkend gastheer of gastvrouw of als leidinggevende/manager van een horecabedrijf.

Spreken de werkzaamheden van gastheer of gastvrouw je aan?
Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!