Video: Dierverzorger Paardenhouderij

een dierentuin of een asiel. Waar je ook werkt, het is in ieder geval zo dat je veel met dieren werkt. Je bent verantwoordelijk voor de gehele verzorging van de dieren. Je zorgt ervoor dat ze tijdig de juiste voeding krijgen, dat hun hok of stal schoon is en houdt hun gezondheid nauwlettend in de gaten.

Ben je helemaal gek van paarden en weet jij alles van de verzorging van paarden, dan kan je aan de slag als dierverzorger paardenhouderij bij de bereden politie. In dit beroep voer en verzorg je de paarden en zorg je daarbij voor optimale leefomstandigheden van de paarden. Het voeren van de paarden gaat aan de hand van schema's. Als paardenverzorger let je op de hoeveelheid, kwaliteit en toediening van het water en voer en registreert dit. Daarnaast let je goed op het gedrag van de paarden en houd je in de gaten of ze niet ziek zijn. De leefomgeving van de paarden moet optimaal zijn.

Jij maakt dus ook de verblijfsruimten goed schoon en reinigt apparatuur, zadels, tuigage en vervoersmiddelen. Daarnaast zorg jij dat de paarden gereed zijn om ingezet te worden. Hiervoor zorg jij voor de juiste materialen om het paard rijklaar te maken.

Lijkt het je te gek om als paardenverzorger bereden politie aan de slag te gaan, dan moet je het in ieder geval geweldig vinden om met paarden te werken en moet je er goed mee om kunnen gaan. Jij vindt het een uitdaging dat de paarden er elke dag weer op en top verzorgd uitzien. Je kan er ook voor kiezen om met andere dieren te werken bij een asiel of dierenspeciaalzaak. Omdat je met levende dieren werkt is het belangrijk dat je altijd alert bent en dat je rekening houdt met de eigenschappen en het welzijn van het dier.

Spreken de werkzaamheden van dierverzorger je aan? Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!