Video: Manager Tuincentrum

Als manager tuincentrum verkoop je een breed assortiment waaronder tuin- en kamerplanten,
gereedschap, potterie, vijvers, hout, bestratings materiaal en interieurartikelen. Je geeft leiding en instructies aan een team van medewerkers en samen met je team zorg je voor een goede sfeer binnen jouw team. Dit trekt uiteindelijk ook meer klanten. Binnen het tuincentrum werk je op diverse afdelingen. In de verkoopruimte en achter de toonbank help en adviseer jij klanten, maar ook werk je in het magazijn waar je onder andere aan het laden en lossen bent.

Daarnaast houd je de voorraad bij, houd je markt en trends in het oog en pas je eventueel de voorraad en het assortiment aan. Daarbij onderhandel je met leveranciers en registreer je de inkoop. Problemen los je zelf op en wanneer er onvoorziene omstandigheden plaatsvinden reageer je hier op gepaste wijze op. Tijdens je werkzaamheden houd je altijd het belang van het bedrijf voor ogen.

Er zijn seizoensomstandigheden en feestdagen waardoor de verkoop en productpresentaties moet verzanderen. Dit maakt het beroep ook uitdagend zodat jij elk seizoen met je team er weer voor zorgt dat de klanten in een goede sfeer en met goede service tevreden het tuincentrum verlaten. Daarbij speelt ook dat je een adviserende rol vervult op het gebied van milieuzorg, dierenwelzijn en hygiŽne. Je zorgt ervoor dat ook je personeel deze adviserende rol kan vervullen.

Je bent sociaal vaardig, flexibel, ondernemend en oplossingsgericht. Je hebt een commerciŽle, marktgerichte en professionele instelling. Daarnaast heb je een stimulerende en motiverende houding in de omgang met klanten en collegaís en ben je alert en creatief in het maken van keuzes en beslissingen, voornamelijk bij onvoorziene omstandigheden. Lijkt het je leuk om dit beroep uit te gaan oefenen, dan moet je ook beschikken over een grote mate van creativiteit. Je moet de trends en ontwikkelingen op dit gebied goed aanvoelen.

Spreken je de werkzaamheden van manager tuincentrum je aan. Dan is dit beroep misschien wel
iets voor jou!