Video: Ondernemer Hondenuitlaatservice

Als ondernemer hondenuitlaatservice heb jij je eigen uitlaatservice. Je laat honden uit van particulieren, maar het kan ook zijn dat je de honden verzorgd in een asiel. Je werkt zelfstandig op basis van opdrachten van de eigenaren van de dieren. Je haalt de honden op bij de mensen thuis en laat ze uit. Je zorgt dat je de meest efficiŽnte route rijdt wanneer je de honden ophaalt. Je haalt de honden uit huis, laadt ze in de bus en rijdt vervolgens naar de plek waar je de honden uitlaat.

Je laat veelal grote groepen honden uit. Het is belangrijk dat jij zorgt dat de honden bij jou in de buurt blijven. Daarnaast stimuleer je gewenst gedrag en corrigeer je ongewenst gedrag bij de honden. Als je eenmaal de route hebt gelopen met de honden zet je de honden weer af op het juiste adres. Voor de eigenaren van de dieren houdt jij de administratie bij, zodat men op de hoogte zijn van het gedrag van de dieren en dat de afspraken die zijn gemaakt na zijn gekomen. In het asiel geef je de honden eten aan de hand van planningen en houdt je de verblijfsplaatsen van de dieren schoon. Waar nodig geef je de honden medicatie.

Als kleine zelfstandige ben je als ondernemer hondenuitlaatservice verantwoordelijk voor je eigen bedrijfsvoering. Je hebt in je werk te maken met verschillende rassen, verschillende verzorgingsniveaus van de dieren en verschillende wensen van individuele eigenaren. Daar moet je bij het uitvoeren van je werk rekening mee houden. Jij hebt als gespecialiseerd dierverzorger kennis van de dieren. Je weet goed in te schatten welke verzorging er nodig is en wat je hiervoor allemaal moet doen.

Spreken de werkzaamheden van ondernemer hondenuitlaatservice je aan, dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!