Video: Ondernemer Outdooractiviteiten

Als ondernemer outdooractiviteiten kun je bij verschillende bedrijven gaan werken. Voorbeelden hiervan zijn recreatieparken, internationale resorts, campings en outdoorbedrijven. Je begeleidt de gasten binnen een gestructureerd activiteitenprogramma en weet gasten te vermaken. Mede door jouw hebben de bezoekers van het park waar je werkt een onvergetelijke tijd. Naast de verschillende activiteiten die je organiseert voor jong en oud houd jij je ook bezig met de frontoffice-activiteiten. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de gasten en weet hen goed te begeleiden waar dat nodig is.

In het voor- en naseizoen wanneer het rustiger is zorg je voor het terrein en de voorzieningen in het outdoorcentrum. Hiervoor stuur jij medewerkers aan en help je zelf ook waar dit nodig is. Werkzaamheden die hiertoe kunnen behoren zijn het aanleggen van beplanting, onderhoudswerkzaamheden aan bijvoorbeeld de straat of gebouwen en allerlei schoonmaakwerkzaamheden.

Jij weet mensen te entertainen en bent organisatorisch goed onderlegd. Belangrijk is dat je beschikt over communicatieve vaardigheden en dat je klantgericht bent. Jij bent immers degene die de mensen voorlicht en uitlegt over de diverse activiteiten die er zijn. Creativiteit speelt hierbij ook een grote rol. Bij het onderhoud van het terrein is kennis van beplanting van belang. Zo moet je weten hoe deze te snoeien en hoe je sommige machines dient te gebruiken. Als ondernemer outdooractiviteiten heb je een breed takenpakket en een afwisselende functie.

Ben jij een echte aanpakker? En werk je graag in de buitenlucht? Dan is het beroep van ondernemer outdooractiviteiten misschien wel iets voor jou!