Video: Directiesecretaresse

Als directiesecretaresse, assisteer je het management of de directie. Je kunt bij zowel profit- als non-profit organisaties werken omdat ieder bedrijf met een directie of managementteam een directiesecretaresse nodig heeft. Dit kunnen zowel kleine als grote bedrijven en instellingen zijn. Je beheert de agenda en de planning. Op deze manier weet je precies wat er speelt in een bedrijf of organisatie. Daarnaast ben je bezig met het verzamelen van gegevens, het ontvangen en het te woord staan van klanten/bezoekers. Naast de ‘gewone’ secretariële werkzaamheden houd jij je ook bezig met het regelen en organiseren van bijvoorbeeld beurzen en vergaderingen.

Het belang dat je proactief bent, ondersteunend en meedenkend kan werken wordt steeds groter. Je hebt een helder beeld van wat de wensen, belemmeringen en mogelijkheden zijn van verschillende collega’s en klanten. Hiervoor is het van belang dat je de specifieke vaardigheden zoals foutloos Nederlands en Engels schrijven bezit, een probleemoplossend vermogen hebt en besluitvaardig bent. Daarnaast ben je in staat om op adequate wijze om te gaan met vertrouwelijke informatie, zodat de belangen van de eigen organisatie en de privacy van de klanten wordt gewaarborgd.

Je fungeert als een soort tussenluik voor de directie. Je moet beschikken over communicatieve vaardigheden en initiatieven durven te nemen. Ook moet je goed kunnen plannen en organiseren, klantgericht en accuraat zijn en snel kunnen schakelen. Jij bent voor de directie de spin in het web en bent overal van op de hoogte.

Spreken de werkzaamheden van directiesecretaresse je aan?
Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!