Video: Manager Wonen

Als manager wonen, de naam zegt het eigenlijk al, houd je je bezig met woninginrichting. Je werkt als leidinggevende in een meubelzaak of interieurbedrijf. Als manager heb jij de leiding over één of meerdere mensen en houd je je bezig met de planning en organisatie.

Je hebt een veelzijdige en afwisselende baan. Jij geeft leiding aan een groep verkopers en verkoopspecialisten en zorgt ervoor dat de omzet gehaald wordt. Je bekijkt de commerciële kansen en risico’s op basis van inzicht in trends en marktontwikkelingen. Ook ben je bezig met het plannen van de werkzaamheden en het begeleiden van medewerkers in het filiaal. Daarnaast geef je advies aan klanten over woninginrichting en weet je alles over het onderhoud van bijvoorbeeld meubels en vloerbedekking. Het is belangrijk dat jij er voor zorgt dat de winkel er netjes en schoon uit ziet.

Je houdt je dus ook bezig met het inrichten van de winkel en de productpresentatie. Jij bent als het ware het visitekaartje van het bedrijf.Je hebt een sterke affiniteit met de woonbranche. Je geeft leiding aan het personeel binnen jouw vestiging en stelt je inlevend en klantgericht op naar de klant. Daarnaast moet je commercieel zijn en zorg je voor goede resultaten voor de vestiging. Samen met collega’s stel je de doelstellingen en zorg jij ervoor dat deze behaald worden.

Spreken de werkzaamheden van manager wonen je aan?
Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!