Video: NVM-SOM Assistent Makelaar

Als assistent makelaar werk je voornamelijk in loondienst bij een makelaarskantoor en ben je de spil op je kantoor. Je voert werkzaamheden uit in de woningmarkt en assisteert een gecertificeerd makelaar bijvoorbeeld bij de aan- en verkoop van woningen, bij taxaties, maar ook bij de huur en verhuurÖ Je hebt contact met alle betrokken partijen en bewaakt gemaakte afspraken. Naar buiten toe bent jij het gezicht van het kantoor. Tot jouw takenpakket behoren het informeren en adviseren over verkoopstrategieŽn en het begeleiden van bezichtigen van belangstellenden in een pand dat jij voor ze gevonden hebt. Je belicht interessante details over de bouwperiode en geeft uitleg over juridische aspecten van aan- of verkoop. Je begeleidt de betrokkenen met het bepalen van de juiste waarde van het pand en voert in sommige gevallen de onderhandelingen. Daarnaast bewaak je de juridische, fiscale en andere van belang zijnde aspecten en beheer je het relatiebestand.

Als Assistent makelaar ben je verantwoordelijk voor een goede bedrijfsvoering. Je voert promotie- en acquisitieactiviteiten uit en maakt marketing- en PR- plannen. Verder verricht je voorbereidende werkzaamheden bij taxaties, stel je juridische rapporten op en onderhoud je contact met de notaris.

Als Assistent Makelaar moet jij je in kunnen leven in de wensen van de klant en (potentiŽle) kopers/huurders enthousiast kunnen maken voor een woning of pand. Je Je kan makkelijk contacten leggen en deze goed onderhouden. Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn, zeker gezien je uitgebreide netwerk, belangrijk. Als Assistent Makelaar moet je beschikken over juridisch, technisch en commercieel inzicht.

Spreken de werkzaamheden van een Assistent Makelaar je aan en voldoe je aan de eisen? Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!