Video: Verpleegkundige Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorg

Als verpleegkundige kun je onder meer werken in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg. Je draagt bij aan het herstel en aan de verbetering van de kwaliteit van het leven van de zorgvrager op het gebied van gezondheid, wonen en welzijn. Je treedt vooral op als de gezondheids- ofleefsituatie van de zorgvrager ingewikkelder wordt.

Samen met de zorgvrager bekijk je de mogelijkheden met betrekking tot de gewenste zorg. Jij stelt de diagnose en schrijft vervolgens een verpleegplan. Je geeft verpleegkundige zorg, zoals het geven van injecties en verzorgen van wonden en biedt begeleiding in complexe situaties aan revaliderende, chronisch zieke of dementerende zorgvragers.

Je bent zorgzaam ingesteld en je legt snel en gemakkelijk contact met mensen van jong tot oud. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je kunt goed luisteren. Als verpleegkundige heb je een soort zesde zintuig waarmee je aanvoelt wat er leeft. Dit is vooral belangrijk bij mensen die zich mondeling minder goed kunnen uitdrukken. Je bent geduldig, maar je kunt wanneer het nodig is snel en doeltreffend reageren. Daarnaast kun je jezelf goed verplaatsen in de situatie van de zorgvrager en je weet verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen werkzaamheden. Je moet veranderingen bij zorgvragers kunnen signaleren en samen met hen een oplossing kunnen bedenken. Je bent flexibel en kunt zowel alléén als in een team werken. Een motiverende persoonlijkheid, een collegiale instelling en een flinke dosis mensenkennis kun je goed gebruiken.

Spreken de werkzaamheden van verpleegkundige verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!