Video: Allround Lasser

maar ook in de carrosseriebouw of elektrotechniek. Je werkt op de afdeling productie binnen het bedrijf zelf en voert je werkzaamheden op locatie uit.

Je krijgt opdrachten van je leidinggevende. Je voltooit de opdrachten zelf of als onderdeel van een team. Nadat je de werkopdracht hebt gekregen ga je kijken wat je allemaal nodig hebt om de taak te voltooien. Welke machines, welke gereedschappen en andere spullen zijn nodig? Vervolgens stel je die goed in en af, zodat je kunt beginnen. Je bewerkt en vervormt metaal handmatig en machinaal. Daarbij gebruik je technieken als verspaning, zagen, boren en snijbranden. Dan las je de verschillende stukken aan elkaar. Wanneer dat klaar is ga je aflassen, waarbij je bijvoorbeeld schuurt, vijlt en de lasnaden afbraamt.
Je begeleidt beginnende werknemers en het is daarbij de bedoeling dat je jouw kennis op hen over- brengt en, behalve je eigen werk, ook hun werk naloopt. Zit het werk erop, dan vul je formulieren en het logboek in en laat je de werkplek schoon achter. Bij al je werkzaamheden en taken let je op de veiligheid. Je gebruikt bijvoorbeeld een lasbril of –masker, veiligheidshandschoenen of draagt beschermende kleding. Je werkt zeer nauwkeurig en veiligheidsbewust. Daarnaast kun je goed jongere medewerkers aansturen. Verder heb je gevoel voor techniek en vind je het leuk om op verschillende locaties te werken. Koude weersomstandigheden deren je niet. Ook ben je sociaal en flexibel ingesteld.
Spreken de werkzaamheden van allround lasser je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!