Video: Eerste Monteur Gasturbines

Als eerste monteur gasturbines werk je bij bedrijven die deze motoren onderhouden,bijvoorbeeld op een luchtmachtbasis of bij een specifiek service bedrijf. Maar je kunt ook gaan werken in energie- en warmtekrachtcentrales of op boorplatforms voor olie- en gaswinning op zee. Meestel werk je op locatie bij de klant.
Een gasturbine is een apparaat dat brandstof omzet in een andere vorm van energie,bijvoorbeeld beweging, warmte of elektriciteit. Maar gasturbines worden ook gebruikt in helikopters, schepen en als straalmotor voor vliegtuigen. Zonder gasturbines zou vliegen en varen dus weer een stuk primitiever worden.

Gasturbinemonteurs zorgen ervoor dat al die turbines goed en veilig blijven draaien ofwel bij de klant danwel vanuit onderhoud bij het servicebedrijf. Je verricht inspecties aan gasturbines en voert onderhoud uit, eventueel aan daaraan gekoppelde systemen. Verder verhelp je eventuele storingen en waar nodig maak je aanpassingen aan de systemen en vervang of installeer je onderdelen.

In de eerste plaats beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent nauwkeurig en weet goed met veiligheid om te gaan. Verder ben je technisch ingesteld en vind je het niet erg om onder wisselende (weers)omstandigheden te werken.

Spreken de werkzaamheden van eerste monteur gasturbines je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!