Video: Artiest Muziek

Als artiest muziek werk je als muzikant. Als artiest muziek werk je als muzikant. Je kunt dit alleen doen, óf in bijvoorbeeld een orkest of band. Je bent te vinden in het theater, studio’s, bij evenementen en noem maar op. Ook kun je als muziekdocent aan het werk.

Als artiest muziek ben je breed inzetbaar. Je zult van veel markten thuis moeten zijn. Want des te flexibeler jij jouw talenten kunt inzetten, des te meer kans hebt op werk. Je bereidt muziekproducties voor, je componeert, repeteert en voert het uit. Ook weet je hoe je verschillende instrumenten moet bespelen, hoe je je stem het beste kunt gebruiken en hoe je jezelf het beste kunt presenteren.

Naast artiest kun je ook als muziekdocent aan de slag om jongeren meer over het vak te leren of andere muzikanten te begeleiden. Heb je een live-optreden? Dan is een goede voorbereiding érg belangrijk, want alles moet dan foutloos verlopen.

De kern van dit beroep is dat je als muzikant grote passie en aanleg hebt voor muziek. Niet iedereen wordt een bekende muzikant. Dit betekent dat je te maken krijgt met veel concurrentie en dat de arbeidsmarkt erg hard is. Jij weet dit als geen ander en je hebt daarom een groot doorzettingsvermogen. Je hebt een sterke persoonlijkheid en je weet toeschouwers te verleiden en hun aandacht te vangen.

Spreken de werkzaamheden van artiest muziek je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!