Video: Zelfstandig Werkend Broodbakker

Als zelfstandig werkend broodbakker kun je werk vinden in een ambachtelijke of industriŽle broodbakkerij. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Je maakt van verschillende ingrediŽnten allerlei soorten brood. Als zelfstandig werkend broodbakker kun je werk vinden in een ambachtelijke of industriŽle broodbakkerij. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Je maakt van verschillende ingrediŽnten allerlei soorten brood.
Denk aan dagverse volkorenbroden, gevulde en speciale broden, groot en klein brood.

Je gaat aan de slag met o.a. het verzamelen van ingrediŽnten, bereiden en bewerken van deeg, en uiteindelijk de afwerking en het afbakken.

Andere belangrijke taken zijn de inkoop van de ingrediŽnten, het voorraadbeheer en opstellen en bewaken van de planning. Ook ben jij degene die de producten beoordeelt op kwaliteit en smaak. Daarbij adviseer je klanten over de broodproducten.

Vanzelfsprekend ben je verantwoordelijk voor het schoonhouden van je werkplek en de machines.

Als zelfstandig werkend broodbakker weet je alles van de verschillende ingrediŽnten, bereidingswijzen en producten. Waarbij je niet af mag wijken van de receptuur. Niet alles is zo vastgesteld, want voor de afwerking moet je natuurlijk wel je creativiteit kunnen inzetten.

Je moet nauwkeurig en gedisciplineerd kunnen werken waarbij ook hygiŽne erg belangrijk is.
Op die manier zul je de kwaliteit van de producten hoog houden.

Gezien je werkzaamheden op het gebied van onder meer voorraadbeheer en planning, moet je onder meer goed het overzicht kunnen bewaren, rekening kunnen houden met het kostenplaatje en tijdig dingen kunnen signaleren.

Vergeet tot slot niet dat je het werk vaak staand uitvoert en dat je vaak vroeg je bed uit moet om ervoor te zorgen dat er ís ochtends vers brood op de plank ligt.