Video: Heftruckmonteur

Als heftruckmonteur ben je voornamelijk werkzaam in het magazijn van het bedrijf waar je werkt of in het magazijn van een klant. Jouw taak is het onderhouden en repareren van heftrucks. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een onderdeel van de heftruck slijtage heeft. Jij als heftruckmonteur moet er dan voor zorgen dat deze slijtage verholpen wordt. Ook moet je om de week de accu van de hefttrucks controleren en eventueel weer opladen, zodat de heftruck weer gebruikt kan worden. Ook houd je, je als heftruck monteur bezig met het vervoeren van goederen in het magazijn.

Als heftruckmonteur werk je onder leiding van een chef. De chef zal je een opdracht geven die je vervolgens zelfstandig moet uitvoeren. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een bepaalde heftruck een storing heeft en niet meer functioneert. Jij moet het probleem dan zelfstandig oplossen. Als monteur ga je dan als eerste de technische tekening van de heftruck bekijken. Vervolgens pak je, jouw meetapparatuur erbij en bekijk je waar de storing zit. Daarna ga je proberen de storing te verhelpen door aan het onderdeel te sleutelen.

Als heftruckmonteur ben je ook vaak werkzaam in de buitendienst. Je bent dan op pad om hefttrucks van klanten te controleren en te repareren. Je controleert het oliepeil van de heftrucks en als de klant dat wil, kun je met behulp van een elektronische laptop de heftruck afstellen op de wensen van de klant.

Als heftruckmonteur moet je beschikken over goede technische vaardigheden. Je houdt je veel bezig met het sleutelen aan motoren en onderdelen van een heftruck. Ook moet je van afwisseling houden. De ene dag houd je, je bezig met het sleutelen aan onderdelen van de heftruck en de andere dag houd je, je bezig met het vervoeren van goederen in het magazijn.
Verder moet je als heftruckmonteur beschikken over veel sociale vaardigheden. Je staat veel in contact met klanten. Hiermee overleg je wat precies de klachten aan de heftruck zijn. Deze probeer je vervolgens op te lossen.

Dus houd jij van sleutelen aan motoren en onderdelen van heftrucks? Vind je het leuk om goederen te vervoeren? Dan is het beroep heftruckmonteur misschien wel iets voor jou!