Video: Intercedent

Als intercedent ben je meestal werkzaam bij een uitzendbureau. Je helpt mensen die op zoek zijn naar werk. Eigenlijk ben je de tussenpersoon voor de werkzoekenden en de werkgevers. Je hebt een zelfstandige en verantwoordelijke baan. Je werkt onder leiding van een manager, maar alle contacten met bijvoorbeeld klanten en werkgevers onderhoud je zelfstandig. Als intercedent voer je veel gesprekken met werkzoekenden. Tijdens deze gesprekken noteer je de vaardigheden en persoonlijke gegevens zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat de persoon kan en graag wil doen. Je bekijkt de reŽle mogelijkheden om de werkzoekende op korte termijn aan het werk te krijgen en in onderling overleg schrijf je hem of haar in. Zijn er niet gelijk openstaande vacatures passend bij de kandidaat, dan benader jij als intercedent de relaties uit jouw relatiebestand. Je gaat dan actief op zoek naar passend werk door zelf relaties te benaderen. Je belt klanten en relaties om het CV van de kandidaat onder de aandacht te brengen bij de bedrijven.

Het komt natuurlijk ook voor dat een werkgever jou benadert voor een uitzendkracht. Je neemt met de klant de eisen en werkzaamheden door en bezoekt de klant voor een persoonlijke kennismaking en een rondleiding door het bedrijf, om een goede indruk te krijgen. Vervolgens ga je op zoek naar geschikte kandidaten om de vacature in te vullen. Als jij de eerste selectie hebt gedaan en goede kandidaten gevonden hebt, plan je afspraken in met de kandidaten en de klant. Is er een match, dan handel je de administratieve zaken af en kan de kandidaat aan het werk. Naast de vele contacten die je hebt met uitzendkrachten en klanten, voer je ook regelmatig overleg samen met je collegaís om de afgesproken doelstellingen te bespreken. Hierbij maak je gezamenlijk een planning om deze op een juiste manier te behalen.

Als intercedent moet je een commerciŽle drive hebben. Jij maakt de prijsafspraken met de klant, maar ook benader jij nieuwe bedrijven om jouw relatiebestand op orde te houden en de omzet te vergroten. Geen enkele dag is voor jou hetzelfde. Een flexibele werkhouding is dan ook van groot belang. Daarnaast is het belangrijk dat je inzicht hebt in de psychologische en sociale aspecten van arbeid. Deze branche heeft daarom goedgeschoolde mensen nodig die hun vak verstaan.

Spreken deze werkzaamheden je aan en ga je graag met mensen om? Dan is het beroep intercedent misschien wel iets voor jou!