Video: Schoonheidsspecialist(e)

Als schoonheidsspecialist(e) kun je later gaan werken bij een schoonheidssalon, beautyfarm, saunacomplex, hotel of je begint jouw eigen onderneming. Jij bent de expert op het gebied van de verzorging van het gezicht, het lichaam en de handen.

Je werkt in de branche voor uiterlijke verzorging. Veel mensen maken gebruik van deze dienstverlening. De kans dat je later een leuke baan vindt, is dus best groot.

Je ontvangt de klanten in de salon. Samen bepaal je welke behandeling je gaat geven.
Als de klant kiest voor een gezichtsbehandeling, reinig je eerst de huid zodat deze voor de behandeling helemaal schoon is. Je brengt een masker aan dat precies bij het huidtype van de klant past. Vervolgens masseer je de huid. Je kunt hierbij kiezen voor bijvoorbeeld een drukpuntenmassage of je maakt gebruik van een speciaal stoomapparaat. Uiteraard moet je ook de wenkbrauwen en eventuele andere haargroei epileren. Dit kun je doen met een pincet of speciale hars.

Speciale wensen van de klant zoals het verven van wimpers of wenkbrauwen voer jij ook uit. Dit is heel precies werk. Je moet de verf goed uitspoelen zonder dat het in de ogen terecht komt. Daarna breng je een verzorgende crème aan die precies bij het huidtype van de klant past.

Jij weet alles over de verschillende huidtypes en welke verzorging zij nodig hebben. De producten die je gebruikt, passen dan ook precies bij de huid van de klant. Op het gebied van lichaamsverzorging geef je bijvoorbeeld een massage of je onthaart bepaalde lichaamsdelen.

Het komt vaak voor dat je ook make-up aan moet brengen. Jij weet precies welke kleuren en tinten het beste bij de uitstraling passen.

Na de behandeling geef je indien gewenst advies over welke producten de klant het beste kan gebruiken. Ook het afrekenen hoort bij jouw taken.

Als schoonheidsspecialist(e) moet je een klantvriendelijke instelling hebben. Je bent representatief en je kunt goed met mensen omgaan. Vaak zijn schoonheidssalons ook ’s avonds geopend, je moet het dus niet erg vinden om wisselende tijden te hebben.

Spreken deze werkzaamheden je aan? Dan is het beroep misschien wel iets voor jou!