Leven Lang Ontwikkelen

Om relevant en inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt is het van groot belang dat je je blijft ontwikkelen. De arbeidsmarkt verandert snel. Des te belangrijker dat je bijblijft door bijvoorbeeld het volgen van opleidingen, cursussen of trainingen. Dit is alleen nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. De overheid moedigt mensen daarom aan om zich te blijven ontwikkelen door het inzetten van maatregelen, experimenten en regelingen met als thema: Leven Lang Ontwikkelen!

Een Leven Lang Ontwikkelen

Maar wat betekent dat voor jou, een Leven Lang Ontwikkelen? Misschien merk je al dat de manier van werken de laatste tijd flink is veranderd. Helemaal sinds de coronacrisis. We werken meer thuis en digitaal. Veranderingen waar niet alleen jij, maar veel werknemers, flexwerkers, ZZP-ers en zelfstandigen, mee te maken hebben gekregen.

De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo waardoor het extra belangrijk is om meer te weten te komen over de laatste ontwikkelingen en inzichten in jouw vakgebied. Door omscholing of bijscholing vergroot jij jouw kansen op de arbeidsmarkt. Haal het beste uit jezelf!

Het thema Leven Lang Ontwikkelen wordt erg gestimuleerd door de overheid. Dit heeft te maken met de volgende redenen:

  • Oude beroepen verdwijnen en er komen nieuwe beroepen tot stand. Het is daarom belangrijk om bij te blijven in deze, snel veranderende, arbeidsmarkt.
  • Verschillende branches hebben een groot tekort aan werknemers. Zoals de zorg, ICT, techniek en het onderwijs.
  • De maatschappij wordt steeds complexer. Het is dus van belang dat iedereen zich goed kan reden met bijvoorbeeld taal, rekenen en computers.
  • Het is geen uitzondering meer voor bedrijven en organisaties om zich wereldwijd te verspreiden. Hierdoor kunnen bepaalde functies verdwijnen. Wil je zeker zijn van een baan? Dan is het verstandig om je op tijd om te scholen, of van branche te wisselen.

Wil jij jezelf ontwikkelen? Ben je op zoek naar een nieuwe baan, of wil jij bijblijven in jouw vak zodat je je werk nog beter kan uitvoeren en misschien kan doorgroeien? Dan is het verstandig om je te verdiepen in het thema Leven Lang Ontwikkelen. Door omscholing vergroot je je kansen!

Onderstaand enkele aanbieders die opleidingen en cursussen aanbieden in jouw vakgebied:

Meer informatie over Leven Lang Ontwikkelen vind je op de website van De Rijksoverheid.