Opleiding Bouwrecht

Categorie Juridisch
Prijs € 2590,-
Regio

Er is 1 opleiding gevonden gerelateerd aan Bouwrecht

Onderwerp

Iedereen die in de bouw werkzaam is, krijgt automatisch ook te maken met het bouwrecht. Met het bouwrecht bedoelen we alle regels en wetten die van toepassing zijn op bouwprocessen. Het doel van het bouwrecht is om de bouwprocessen in goede banen te leiden en te waarborgen. Het kan daarom erg handig zijn om op de hoogte te zijn van de (beginselen van) de regel- en wetgeving van het bouwrecht. De opleiding bouwrecht geeft je een breed en actueel inzicht over alle relevante regels en wettelijke bepalingen die het bouwrecht omvat. Je moet hierbij denken aan zaken als: bestemmingsplannen, bouwbesluiten, de woningwet, milieuwetgeving, ondernemersrecht en arbeidsomstandigheden.
Bouwrecht
Twee studenten studeren bouwrecht

Inhoud

Het bouwrecht kunnen we in twee onderdelen verdelen: het privaatrechtelijk deel gaat om stedenbouwkundige zaken en het publiekrechtelijk deel gaat over de afspraken tussen opdrachtgever, aannemer en architect. De meest relevante wet- en regelgeving van beide onderdelen zullen aan bod komen in de opleiding. Als je de opleiding hebt afgerond, heb je onder meer kennis en inzicht gekregen in het bouwrecht in algemene zin, kun je de regelgeving rond het bouwrecht toetsen aan algemene dagelijkse praktijksituaties en weet je hoe je juridische vraagstukken met betrekking tot het bouwrecht kunt analyseren en beantwoorden.

Relevantie

De opleiding is bijzonder geschikt voor iedereen die vanuit zijn werksituatie te maken heeft met het bouwrecht en zich hierin wil verdiepen. Te denken valt aan: aannemers, projectontwikkelaars, woningcoöperaties, en bouwadviseurs en ingenieurs. Deze opleiding is ook zeer geschikt voor ambtenaren ruimtelijke ordening, grondzaken of bouw- en woningtoezicht. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig voor het volgen van deze opleiding. Een vooropleiding op HAVO/ MBO- niveau en/ of basiskennis op het gebied van bouwrecht is wel gewenst.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
HBO Handhaving en Toezicht in de Bouw Onderwijsinstelling 2590,-
  Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.