Cursus & Training Dyslexie

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 1099,- tot € 1990
Regio

Er zijn 2 opleidingen gevonden gerelateerd aan Dyslexie

Dyslexie trainingen, cursussen en opleidingen

Veel mensen denken bij dyslexie aan totaal niet kunnen lezen. Bij ernstig dyslectische kinderen en volwassenen is dit inderdaad zo, maar er zijn een heleboel vormen van dyslexie. Helaas worden er regelmatig kinderen of volwassenen onterecht voor dom versleten omdat hun dyslexie niet wordt herkend. Bovendien zijn sommige kinderen heel goed in het verbergen van hun leesprobleem. Ze schamen zich en of ze vrezen dat ze gepest zullen worden. Daarom is het extra belangrijk om het te leren herkennen. Hoe eerder, hoe beter.
Tussen probleemloos lezen en totaal dyslectisch zijn zit een heel parcours. Maar wanneer spreek je nu over dyslexie en wanneer over moeilijk lezen? Hoe ga je met dyslexie om? Wie mag bepalen of iemand dyslexie heeft? Bovendien krijgt de één wel een dyslexieverklaring en de ander niet. Dyslexie roept vragen op. Gelukkig worden deze vragen bij de cursus Dyslexie beantwoordt.

Wat houdt een cursus of training Dyslexie in?

Tijdens de cursus Dyslexie leer je wat het precies is, wat de oorzaak van dyslexie is, hoe je het kunt herkennen en wanneer het zin heeft om iemand op dyslexie te laten testen. Natuurlijk is de volgende stap om te leren hoe je wat de verstandigste manier is om te handelen als iemand dyslexie heeft. Dit hangt ook af van de mate waarin iemand dyslectisch is. Verder komt de eventuele erfelijkheid van dyslexie ter sprake.

Cursus Dyslexie, voor wie is het relevant?

De cursus Dyslexie is zeer geschikt voor iedereen die kinderen en volwassenen begeleidt bij het leren lezen, inclusief auteurs die schrijven voor kinderen en volwassenen met leesproblemen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Coach Taalonderwijs en Dyslexie Onderwijsinstelling 1099,-
  Almere, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, E-learning, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Zwolle
Post Bachelor Dyslexie Onderwijsinstelling 1990,-
  Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.