Schilderen

Categorie Hobby en Cultuur
Prijs € 287,- tot € 395
Regio

Er zijn 3 cursussen gevonden gerelateerd aan Schilderen

Schilderen

Schilderen is, in de meeste gevallen, een creatief proces waarbij bijvoorbeeld een schilderij gecreëerd wordt. Waar een schilder verf gebruikt om oppervlaktes mee te bedekken, maakt een kunstschilder schilderijen. Schilderen is voor veel mensen een hobby, maar je kunt je schilderijen ook verkopen en er (zeer) beroemd mee worden. Er zijn verschillende stijlen van schilderen. Zo bestaat er abstracte kunst maar ook figuratieve kunst, en staat impressionistisch tegenover expressionistisch.
Voor het schilderen kan er gebruik gemaakt worden van diverse materialen. Zo kan een kunstenaar schilderen op een doek van linnen, katoen of halflinnen, maar ook op hout, steen of kunststof. Door het mengen van diverse kleuren verf krijg je eindeloos veel varianten. Daarnaast kun je ook kiezen voor bepaalde soorten verf, zoals olie, beits of acrylverf. Elke soort verf vraagt om een eigen techniek, een eigen ondergrond en soms ook speciale gereedschappen.
Schilder
Schilder aan het werk

Inhoud

Hoewel het werk van een schilder ook wel schilderen wordt genoemd, valt in deze categorie alleen de kunstvorm schilderen. Er zijn verscheidene cursussen op dit gebied te volgen. Zo kun je leren om met verschillende verfsoorten te werken, bijvoorbeeld acryl, aquarel of olie. Diverse schildercursussen worden gecombineerd met tekenen. Deze cursussen zijn vaak ook gefocust op een bepaalde richting, zoals het schilderen van portretten of landschappen.

Relevantie

De cursus schilderen is relevant voor iedereen die zijn of haar vaardigheden wil verbteren en jouw kennis over de technieken uitbreiden. Dan is een van de cursussen schilderen wellicht iets voor jou!

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
cursus Schilderen voor Beginners NHA Thuisstudies 287,-
 
cursus Tekenen en Schilderen NHA Thuisstudies 332,-
 
cursus Tekenen en Schilderen Extra Uitgebreid NHA Thuisstudies 395,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.