Staatsrecht

Categorie Juridisch
Prijs € 579,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Staatsrecht

Staatsrecht

Staatsrecht is het recht dat betrekking heeft op de organen van de staat, bijvoorbeeld gemeentes, het parlement of de provincies. Het staatsrecht omvat de regels en beschrijft de organen van de overheid. Hierbij wordt gefocust op de inrichting ervan en hun taak binnen het Nederlandse recht. De staat is namelijk onderverdeeld in de drie machten. De wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht. Binnen het staatsrecht zijn hier de 'regels' voor opgesteld. Een voorbeeld van een van de belangrijkste staatsrechtelijke wetgeving is de Grondwet.

Wat houdt de cursus staatsrecht in?

Tijdens de cursus worden verschillende aspecten van het staatsrecht behandeld, zoals het wetgevingsproces. Hoe de Nederlandse staat is ingericht en overheden werken wordt o.a. behandelt tijdens de cursus. Je leert de verschillende wetgevingen kennen die bij het staatsrecht van belangz ijn zoals de Provinciewet of Kieswet.

Voor wie is de cursus geschikt?

Een cursus staatsrecht is relevant voor iedereen die bij een overheidsinstelling zou willen werken of zich wil verdiepen in de processen omtrent wetgeving en staat in Nederland. Het biedt een nieuwe kennis over het staatsrecht dat van toepassing kan zijn in later werk, of biedt verdieping in kennis die je misschien al bezit.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Staatsrecht NHA Thuisstudies 579,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.