NHA Thuisstudies

opleiding Basisopleiding Onderwijsassistent

Algemene informatie over de cursus

Wat doet de onderwijsassistent? Ontdek het met de basisopleiding

Lijkt het jou leuk om kinderen in groep 3 te helpen bij het leren lezen en schrijven? Of wil je leren hoe je tieners begeleid? Wil jij graag aan de slag als onderwijsassistent? In deze Basisopleiding Onderwijsassistent doe je de nodige basiskennis op die je als onderwijsassistent nodig hebt. Zo zet je een mooie eerste stap naar een baan in het onderwijs!

doe de nodige basiskennis op voor een vervolgopleiding tot onderwijsassistent
met begeleiding van een ervaren vakdocent
toon je kennis aan met een waardevol NHA-diploma

Een onderwijsassistent werkt met kinderen en jongeren in de klas. Je werkt nauw samen met de juf of meester van de leerlingen. Je neemt werk van de leerkracht uit handen.

Volg een veelzijdige opleiding tot onderwijsassistent

Een onderwijs- en klassenassistent helpt leerlingen bijvoorbeeld bij het maken van rekensommen, een project over huisdieren of een kunstwerk bij handenarbeid. Kortom, je helpt de leerlingen bij al hun taken en ondersteunt daarmee de leerkracht.

Een onderwijsassistent doet dit in het basis-, voortgezet- of beroepsonderwijs. Een klassenassistent werkt over het algemeen in het speciaal onderwijs. Doordat je taken van de leerkracht overneemt, kan de leerkracht zich richten op kinderen die extra aandacht hard nodig hebben.

Mag je als assistent in het onderwijs ook lesgeven? En wat moet een onderwijsassistent eigenlijk zelf weten over aardrijkskunde, geschiedenis en spelling? Op die vragen krijg je antwoord in deze Basisopleiding Onderwijsassistent. Je kunt dan zelf goed inschatten of je wilt doorleren voor onderwijsassistent."Mijn passie om met kinderen te werken was altijd groot"

Metta (61) volgt de Basisopleiding Onderwijsassistent:
“Ik ben al bijna veertig jaar werkzaam in de zorg als voedingsassistent in een ziekenhuis. Hier werk ik met kinderen en ouderen, maar mijn passie om met kinderen te werken was altijd groot. Ik ben zoals velen zeggen nogal creatief en probeerde voor de kinderen altijd iets extra's te doen.

Naast mijn werk ben ik met deze opleiding gestart. Ik ben tevreden over de opleiding en de begeleiding. Ook vind ik het fijn dat je het op eigen tempo kunt doen. Ik hoop met de opleiding iets te kunnen gaan doen in de onderwijswereld. Beter laat dan nooit!"

Leer meer over kinderpsychologie

In deze basisopleiding steek je veel op over onder andere kinderpsychologie, gesprekstechniek en veiligheid. Wil je leren hoe je kinderen observeert? Wil je weten hoe je volgens een plan werkt? Je ontdekt het allemaal in deze cursus Onderwijsassistent.

Ontwikkel je met de cursus Onderwijsassistent

Met de Basisopleiding Onderwijsassistent ontdek je in slechts 10 maanden tijd wat een assistent in het onderwijs doet en weet je waar kansen liggen om je verder te ontwikkelen. Lijkt het jou leuk om in het onderwijs te werken? Enthousiast geworden van de basisopleiding voor Onderwijsassistent? Schrijf je dan in en start vandaag nog.

Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Onderwijsassistent en wil je alvast de nodige basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze cursus Onderwijsassistent ideaal voor jou!

Leg een stevige basis voor je onderwijsloopbaan

Kom erachter hoe belangrijk een onderwijsassistent is voor kinderen ťn de leerkracht. Doe de kennis en vaardigheden op die een goede onderwijsassistent nodig heeft en leg alvast een stevige basis voor je loopbaan in het onderwijs. Schrijf je nu in voor de Basisopleiding Onderwijsassistent!


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Basisopleiding Onderwijsassistent

In de Basisopleiding Onderwijsassistent komen de volgende onderdelen aan bod:

 • observatiemethoden en technieken;
 • ontwikkelingspsychologie;
 • gesprekstechnieken en planmatig werken;
 • activiteiten voorbereiden, uitvoering en plannen;
 • communicatie en organisatie;
 • samenwerken;
 • ondersteuning bieden;
 • didactische begeleiding;
 • klassenmanagement.


De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur basisopleiding Onderwijsassistent

Voor de Basisopleiding Ondewijsassistent staat een studieduur van 10 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf749,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.