NHA Thuisstudies

Medisch Secretaresse

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Artsen en patiŽnten ondersteunen? Volg de opleiding Medisch Secretaresse

Wil jij je in slechts 12 maanden tijd volledig voorbereiden op een baan als secretaresse in een ziekenhuis, op de polikliniek of bij een huisartsenpraktijk? Dat kan met de opleiding Medisch Secretaresse van NHA. In deze verantwoordelijke functie ben jij de schakel tussen zorgvragers en artsen. Zet nu de eerste stap en schrijf je in voor de cursus!


Veel behoefte aan medisch secretaresses


Op veel plekken is er behoefte aan goed opgeleide medische secretaresses. Als medisch secretaresse kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een huisartsenpost of in een verpleeghuis. Ook op de polikliniek of op een verpleegafdeling in een ziekenhuis of universitair medisch centrum werken medisch secretaresses. Daarnaast kun je ook aan de slag bij een particuliere kliniek.

De opleiding Medisch Secretaresse bereidt je voor op een verantwoordelijke en representatieve functie. Als secretaresse of baliemedewerker op een medisch secretariaat ben jij namelijk het eerste aanspreekpunt voor patiŽnten en cliŽnten. Je vormt de schakel tussen de zorgvragers en de artsen. Voor artsen en therapeuten ben jij de administratieve steun en toeverlaat.

Benieuwd of deze opleiding Medisch Secretaresse iets voor jou is?
Bekijk gratis ťn vrijblijvend de proefles.

Opleiding Medisch Secretaresse - voor echte duizendpoten

Een medisch-administratief medewerker is een echte duizendpoot. Als medisch secretaresse zorg jij er bijvoorbeeld voor dat meneer Janssen een follow-up afspraak krijgt met de uroloog. Ook beheer jij de binnenkomende mail en zorg jij ervoor dat deze bij de juiste specialisten en basisartsen terechtkomt.

Daarnaast verzorg je de patiŽntenadministratie en zorg jij ervoor dat deze er tiptop uitziet. In de opleiding Medisch Secretaresse leer jij de vaardigheden die je nodig hebt om dit beroep optimaal te kunnen uitoefenen.

Breid je medische kennis uit

Een medisch geschoolde secretaresse moet niet alleen netjes en accuraat zijn, maar beschikt uiteraard ook over de nodige medische kennis. Dit komt uitgebreid aan bod in de opleiding Medisch Secretaresse. In de opleiding maak je kennis met termen uit de medische wereld zoals aneurysma en mitose. En jij weet straks precies wat de arts met ''in dubio abstine'' bedoelt.

Na de opleiding Medisch Secretaresse weet je ook hoe je termen als hyperparathyreoÔdie uitspreekt zonder te struikelen. Zo ben jij in staat om de internist zelfverzekerd vragen te stellen. Daarnaast leer je in de opleiding hoe je diagnose-behandelcombinaties (dbc's) verwerkt.


Toekomst als medisch secretaresse


In een opleiding Medisch Secretaresse ontdek jij precies hoe gezondheidsorganisaties werken zodat jij goed voorbereid bent op de praktijk. De opleiding combineert accuraat denken en handelen met gedegen medische kennis. Schrijf je in voor de opleiding Medisch Secretaresse en werk toe naar een mooie toekomst in de medische wereld!


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Medisch Secretaresse

De opleiding Medisch Secretaresse bestaat uit verschillende onderdelen:

SecretariŽle vaardigheden

In dit onderdeel leer je een aantal belangrijke vaardigheden die je absoluut moet beheersen. Denk bijvoorbeeld aan het soepel laten verlopen van afspraken en telefoontjes, het aannemen van boodschappen en vooral het goed organiseren van de verschillende werkzaamheden in deze drukke baan.

Medische correspondentie

Zowel de algemene correspondentie als de medische correspondentie zoals brieven van diverse specialisten en verslagen van onderzoeken komen in dit onderdeel aan bod. De gegevens van de arts, meestal een specialist, worden vaak in dictaatvorm aangeleverd. Het dictaat leer je uitwerken tot een medisch inhoudelijk correcte brief. In deze lessen oefen je met het uitwerken van diverse brieven.

Medische administratie

Dit onderdeel behandelt de meestvoorkomende administratieve processen in een artsenpraktijk en ziekenhuis. Denk hierbij aan de organisatie van de administratie, de routing en inschrijving van patiŽnten. Maar ook het medisch -elektronisch- dossier en archivering, de privacy en persoonsregistratie komen aan bod.

Ook krijg je zicht op de activiteiten en verrichtingen van een ziekenhuis en medisch specialist die voortvloeien uit de zorgvraag waarmee een patiŽnt de specialist in het ziekenhuis consulteert, de Diagnose Behandel Combinatie. Daarnaast doe je kennis op van diverse geautomatiseerde systemen die gebruikt worden in de gezondheidszorg. Je maakt kennis met diverse wet- en regelgevingen en klachtenafhandeling. Ook het geven van voorlichting aan een patiŽnt komt aan bod.

Medische terminologie

In het onderdeel medische terminologie leer je de vaktermen en uitdrukkingen uit de medische wereld kennen. Met de kennis die je opdoet begrijp je zaken sneller en communiceer je gemakkelijker en professioneler. Dankzij de bijgeleverde luisteroefeningen krijg je ook de uitspraak van lastig termen spelenderwijs onder de knie.

Dit onderdeel bevat ook een uitgebreide woordenboekfunctie waardoor je termen achteraf snel kunt opzoeken. Verder leer je in dit onderdeel over de bouw en het functioneren van het menselijk lichaam en wordt er aandacht besteed aan pathologie (ziekteleer). Heb je het diploma Medische Terminologie in je bezit, dan kun je in aanmerking komen voor vrijstelling voor dit onderdeel.

Organisatie van de gezondheidszorg

Je leert in dit onderdeel over de verschillende instanties en de verschillende mogelijkheden voor zorgverlening zoals dit mogelijk gemaakt wordt door de overheid. Met het diploma Medisch Secretaresse van NHA op zak bewijs je over alle benodigde vakkennis te beschikken die nodig is om als medisch secretaresse aan de slag te gaan!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De opleiding Medisch Secretaresse duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.



Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 629.00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding, Studeer in jouw eigen tempo, Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.