Sector: Afbouw

In deze sector gaat het om, het woord zegt het al, het afbouwen van bouwprojecten. Het gebouw staat er, de buitenkant is af, maar binnen moet nog veel gedaan worden. De afwerking van het gebouw is zeer belangrijk, en er komen veel verschillende dingen bij kijken. Zo moet er gelet worden op isolatie en de materialen die daarbij horen. Energiebesparing is tegenwoordig zeer belangrijk en voor nieuwe gebouwen worden veel nieuwe materialen en technieken gebruikt, zodat ieder gebouw weer een andere aanpak vereist.

Om de afbouw succesvol te laten verlopen, moet er veel overleg worden gepleegd met de architecten en (onder)aannemers. Er moet gekeken worden naar de tekeningen, hoe de afbouw aangepakt gaat worden, wat de kosten mogen zijn. Zo krijg je dus niet alleen kijk op de technische kant, maar ook op de onderhandelingen tussen de verschillende partijen over wat wel en niet mogelijk is.

Om in deze sector aan de slag te kunnen, heb je veel gevoel voor ruimte, materialen, vormen en kleuren nodig. Wat de opdrachtgever graag wil in zijn gebouw, dat moet jij om kunnen zetten in een mooi geheel.

Voorbeelden van enkele beroepen in deze sector zijn:
-Specialist interieurafwerking
-Tekenaar
-Ontwerper
-Assistent bedrijfsleider binnen afbouwbedrijf