Sector: Informatica

Video: ICT Medewerker

Als ICT medewerker verricht je ondersteunende activiteiten op ICT gebied en kun je aan de slag bij
verschillende bedrijven. Bijna ieder bedrijf heeft wel een afdeling ICT. Daarnaast kun je ook werken bij een dienstverlenend bedrijf binnen de ICT of instelling. Denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuis waar ze met veel computers werken.

Als ICT’er vind je het leuk om met computers te werken. Jij bent de hele dag bezig met het installeren van hardware en software en je zorgt er voor dat alle computers in het bedrijf werken. Jij bent diegene die een compleet netwerk kan verzorgen. Je hebt een belangrijke taak, je verzorgt de problemen van de computers en lost deze snel op zodat iedereen kan doorwerken.

Je voert jouw werkzaamheden uit op basis van mondelinge en schriftelijke opdrachten en werkinstructies.
Je installeert hard- en software, legt kabelnetwerken aan en controleert elektrotechnische installaties. Niet alleen voer je standaardprocedures uit, maar je bedenkt ook zelf oplossingen en procedures. Jij helpt als ICT Medewerker de gebruiker bij het gebruik van de systemen. Hierbij beantwoord jij eenvoudige informatieverzoeken en handel je meldingen af met behulp van standaardoplossing en lokaliseer jij de desbetreffende storingen. Wanneer een storing niet met behulp van een standaardoplossing is te verhelpen, rapporteer je dit aan jouw leidinggevende.

Je demonteert hardware, test de componenten en bepaalt de bruikbaarheid van deze componenten aan de hand van een standaard checklist. Bruikbare componenten neem je op in de voorraad, onbruikbare componenten voer je af. Je stelt aan de hand van procedures gebruiksklare computerssamen uit onderdelen en vervangt wat kapot is. Daarnaast handel je voorkomende eenvoudige administratieve handelingen af.

Als medewerker beheer ICT moet je goed kunnen analyseren en communiceren.
Ook houd je de ontwikkelingen in je vakgebied bij. Er komen constant nieuwe modellen bij dus je moet je kennis steeds bijhouden.
Daarnaast ben je klantgericht, pro-actief, kritisch en flexibel. Je kan goed samenwerken, werkt nauwkeurig, hebt doorzettingsvermogen en kan goed omgaan met tijdsdruk.

Spreken de werkzaamheden van een ICT medewerker je aan, dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!

Video's in deze sector

Er zijn 2 video's gevonden in deze sector. Klik op één van de video's om deze direct te bekijken.
 

ICT Medewerker

Als ICT medewerker verricht je ondersteunende activiteiten op ICT gebied en kun je aan de slag bij verschillende bedri…

 

Webdeveloper

-