Sector: Administratie

Administratie is heel belangrijk voor iedere organisatie. Voor bedrijven, organisaties, instellingen en ook individuele personen is het van groot belang dat de administratie in orde is. Hierbij gaat het vooral om de financiŽle administratie, maar ook om bijvoorbeeld adresgegevens van klanten. Rekeningen moeten op tijd betaald worden, er moet belasting worden betaald, lonen moeten uitgekeerd worden en er komt nog veel meer bij kijken. Wanneer de administratie niet goed in orde is, komt het hele bedrijf in gevaar. Het is een dus een zeer belangrijke taak met veel verantwoordelijkheid, maar ook een grote uitdaging om alles precies te laten kloppen.

Er zijn veel verschillende aspecten van administratie. Zo wordt er bij boekhoudkundige administratie de financiŽle positie van een bedrijf bijgehouden en gecontroleerd. Bij commerciŽle administratie beheer je de inkoop en verkoop van een bedrijf. En er is ook nog de juridische administratie, waar alles wordt bijgehouden op het gebied van regels en wetten.

Vind jij het leuk om met cijfertjes aan de slag te gaan en alles goed in orde en kloppend te hebben, dan is deze sector misschien iets voor jou!