Sector: Administratie

Video: Administrateur

De administratie van een organisatie, budgetbewaking, balansen, jaarrekeningen, crediteuren en debiteuren. Als administrateur houd jij je onder andere bezig met deze zaken.
Als administrateur houd je, je bezig met het correct en efficiënt uitvoeren van de administratie van een bedrijf. Je hebt contact met leveranciers en klanten over betalingen en je controleert of budgetten worden overschreden. Deze taken zijn door de directie aan jou toevertrouwd. Je werkt zelfstandig en soms heb je zelfs leiding over andere medewerkers.

Een goede administratie is voor een bedrijf van groot belang. Het management van een bedrijf krijgt hierdoor informatie over de verkoopomvang, de winst- en verliescijfers, het ziekteverzuim, de bedrijfskosten en nog veel meer. Deze managementinformatie verschaf je door middel van periodieke overzichten. Naast je dagelijkse taken zoals het inboeken van facturen, registreren van arbeidsuren en het afhandelen van bestellingen, zorg je er continu voor dat de administratie zo actueel mogelijk is.

Bedrijfsadministratie houdt zich dus voornamelijk bezig met zaken die om geld gaan.
Je zou kunnen zeggen dat de bedrijfsadministratie het financiële hart van een onderneming is. Vaak is de bedrijfsadministratie opgedeeld in een aantal afdelingen zoals de loonadministratie of de boekhouding.

Als administrateur zit je grotendeels achter een bureau in je eigen kantoor. Af en toe heb je vergaderingen en besprekingen of moet je naar een kantoor van de bank. Het kan nogal eens voorkomen dat je moet overwerken. Bijvoorbeeld rond de jaarwisseling. Dan moet er namelijk voor worden gezorgd dat de administratie van het afgelopen jaar wordt afgesloten.

Spreken de werkzaamheden je aan en ben jij iemand die heel secuur is? Heb je geen moeite met rekenwerk en wil je graag zelfstandig werken? Dan is het beroep administrateur misschien wel iets voor jou!

Video's in deze sector

Er zijn 6 video's gevonden in deze sector. Klik op één van de video's om deze direct te bekijken.
 

Administrateur

De administratie van een organisatie, budgetbewaking, balansen, jaarrekeningen, crediteuren en debiteuren.

 

Bibliotheek Medewerker

Als bibliotheekmedewerker kun je werk vinden in een bibliotheek, documentatiecentrum, informatiecentrum of in een medi…

 

Boekhouder

Als boekhouder kun je later in dienst treden bij een…

 

Directiesecretaresse

Als directiesecretaresse, assisteer je het management of de directie.

 

Front-Office Manager

Als front-office manager werk je meestal in een hotel, maar kan je ook aan de slag bij een recreatiebedrijf.

 

Secretaresse

Als secretaresse werk je bij allerlei bedrijven en…