Sector: Toerisme

Video: Evenementen Manager

Als evenementen Manager word je ingehuurd om een feest of een ander evenement te organiseren. Je werkt vanuit kantoor en op locatie. Het is een zeer gevarieerd en uitdagend vak. Als evenementenmanager kun je later werkzaam zijn bij een evenementenbureau, een televisieomroep of castingbureau. Door verschillende opdrachtgevers wordt jij ingehuurd om een feest of een ander evenement te organiseren. Sommige grote instellingen hebben hun eigen afdeling voor deze taken, ook hier kun jij later werkzaam zijn.

In de entertainment branche is er behoefte aan goed opgeleide managers die een organisatietalent zijn. De kans dat je later een uitdagende baan vindt is dus groot.

Je verdeelt jouw tijd tussen werkzaamheden op kantoor en de werkzaamheden op locatie. Als evenementenmanager geef jij leiding aan een team dat aangewezen is om een festiviteit te organiseren. Ook ben jij het aanspreekpunt voor de opdrachtgevers, cateraars, leveranciers en andere betrokkenen. Je maakt afspraken, controleert de voortgang, bewaakt de deadline en het budget. Je zorgt ervoor dat de locatie gereserveerd is, de uitnodigingen verstuurd worden en noem zo maar op.

Op de dag van het evenement is het belangrijk dat alles in goede banen verloopt. Om hiervoor te zorgen ben je zelf ook aanwezig. Je instrueert de catering, inspecteert de inrichting van de locatie en controleert de belichting en geluidsinstallaties. Ook begeleid en instrueer je de artiesten en figuranten die je voor het evenement hebt ingehuurd.

En dan kan het evenement beginnen. Pas als de gasten binnenkomen en het programma is gestart, kun je zien of alles echt goed geregeld is. Gaat er iets mis, verloopt het niet goed met de planning? Dan moet jij als evenementenmanager hier een oplossing voor verzinnen.

Na afloop evalueer je met de opdrachtgevers en andere betrokkenen hoe alles is verlopen.
Als de bezoekers zich vermaakt hebben en de opdrachtgevers tevreden zijn, dan kunnen we stellen dat jouw organisatie een succes is geweest.

Het beroep evenementenmanager is een zeer gevarieerd en uitdagend vak. Je moet goed kunnen samenwerken en een organisatietalent zijn. Daarnaast ben je creatief en denk je oplossingsgericht.
Je moet het niet erg vinden om soms lange dagen te maken en onder tijdsdruk te werken. Voldoe jij aan deze eigenschappen, spreken de werkzaamheden je aan?
Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!

Video's in deze sector

Er zijn 10 video's gevonden in deze sector. Klik op één van de video's om deze direct te bekijken.
 

Evenementen Manager

Als evenementen Manager word je ingehuurd om een feest of een ander evenement te organiseren. Je werkt vanuit kantoor e…

 

Front-Office Manager

Als front-office manager werk je meestal in een hotel, maar kan je ook aan de slag bij een recreatiebedrijf.

 

Gastvrouw/Gastheer

Als gastheer of gastvrouw kun je gaan werken in de horeca (hotel, restaurant en café),

 

Grondsteward

Vliegtuigen, reizigers, vreemde talen, stress en wisselende werktijden, als grondsteward kom je hier dagelijks mee in a…

 

Horecaondernemer

Bij een goede horecagelegenheid draait alles om de sfeer en de gasten. Maar er kan er maar een de baas zijn; dat ben ji…

 

Hotelmanager

Als hotelmanager kan je op verschillende plekken aan het werk. Natuurlijk bij een hotel, maar...

 

Manager Verkoop Reizen

Als manager verkoop reizen kun je aan het werk bij verschillende reisbureaus en touroperators.

 

Ondernemer Outdooractiviteiten

Als ondernemer outdooractiviteiten kun je bij verschillende bedrijven gaan werken.

 

Toeristisch Informatrice

Vind jij het leuk om met mensen om te gaan en ben je goed in het spreken van verschillende talen?

 

Vrijetijdsmanager

Als vrijetijdsmanager, ook wel ‘leisure manager’ genoemd, ga je aan de slag binnen de vrijetijdssector.