Sector: Grafische vormgeving

Video: 3D-Modelleur

Als 3D-modelleur kun je aan het werk bij multimediabedrijven die gespecialiseerd zijn in 3D-design. Ook kun je aan de slag bij bedrijven die actief zijn op het gebied van bouwkunde, architectuur of civiele techniek. Natuurlijk kun je ook als zelfstandige gaan werken.

Als 3D-modelleur geef je digitaal en driedimensionaal vorm aan een product of een situatie. Dat kan zowel iets bestaands als iets fictiefs zijn. Bijvoorbeeld een bouwproject dat vooraf gevisualiseerd moet worden of een 3d-animatiefilm. Jouw werk begint met een briefing. Hierin heeft de opdrachtgever beschreven wat de bedoeling is. Het kan zijn dat je zelf een concept moet bedenken of dat er al een duidelijk beeld is van het eindresultaat. Jij bent verantwoordelijk voor de uitwerking van het concept. Dat kan vrij abstract of juist erg gedetailleerd zijn. Hierbij maak je gebruik van 3d-software en bijvoorbeeld fotobewerkingsprogramma’s. Je gebruikt (afhankelijk van het project) bouwtechnisch informatie, foto’s en ander materiaal om jouw project vorm te geven en te ‘modellen’. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf werk je zelfstandig of gezamenlijk in een team van 3d-specialisten.

3d-modelling is een specialistisch vakgebied, waarbij je over kennis en vaardigheden moet beschikken op het gebied van techniek, vormgeving en multimedia. Je bent een specialist als het gaat om 3D-software en je houdt de nieuwste ontwikkelingen goed in de gaten.

Werk je bijvoorbeeld aan een bouwproject? Dan moet je op de hoogte zijn van de Wet- en regelgeving zodat jouw 3d-model zo realistisch mogelijk is. Ruimtelijk inzicht en oplossingsgericht denken zijn belangrijke vereisten in dit beroep. Je moet zowel goed zelfstandig als in een team kunnen werken.

Werk je als zelfstandig 3d-modelleur? Dan ben je vrij in het aannemen van projecten, maar ben je afhankelijk van het aanbod. Werk je voor een bedrijf, dan kan het zijn dat je jouw creativiteit in mindere mate kwijt kunt en gebonden zit aan een concept.
Spreken de werkzaamheden van een 3D-modelleur je aan? Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!

Video's in deze sector

Er zijn 5 video's gevonden in deze sector. Klik op één van de video's om deze direct te bekijken.
 

3D-Modelleur

Als 3D-modelleur kun je aan het werk bij multimediabedrijven die gespecialiseerd zijn in 3D-design.

 

Game Designer

Denk je met jouw talent de game industry te gaan veroveren? Dan zijn er, zowel ín als buiten Nederland, interessante we…

 

Grafisch Vormgever

Als grafisch vormgever werk je bij bedrijven die…

 

Offset Drukker

De term offset drukken verwijst naar de speciale technologie, waarmee het beeld op het te bedrukken oppervlak wordt ove…

 

Projectmanager Nieuwe Media

Nieuwe media; een vakgebied dat ongekende mogelijkheden biedt. Zowel qua specialisaties als werkgevers. Games, internet…