Opleiding Basisonderwijs

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 1300,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Basisonderwijs

Onderwerp

Onder basisonderwijs wordt de leeftijd van vier tot twaalf verstaan, waarin kinderen hun eerste onderwijs volgen. Als leraar in het basisonderwijs heb je een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze groep kinderen. In het basisonderwijs zijn er veel verschillende vakken en een brede doelgroep, wat maakt dat je erg flexibel moet zijn. Je dient een veilige leeromgeving te creëren voor kinderen en hen te stimuleren te ontwikkelen en talentent te ontdekken. Als leraar stel je lessen samen en begeleid jij leerlingen. Je bent creatief en zit vol energie, want dat is zeker nodig met een groep kinderen!
Basischool
Juf geeft les

Inhoud

Een opleiding voor leraar in het basisonderwijs heet ook wel de ‘pabo’. Hierin leer je eerst de basiskennis van het leraarsvak. Je leert de basisvakken als rekenen, muziek en lezen. Ook oefen je vaardigheden zoals communicatie, pedagogiek en psychologie. Naast de basiskennis doe je praktijkervaring op door middel van stages. Later in de opleiding leer je verschillende, specifiekere vakken. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van lessen maar ook de organisatie van scholen zelf. Na vier jaar pabo studeer je af als volwaardig basisschool docent, klaar om het werkveld in te gaan.

Relevantie

Een opleiding tot leraar basisonderwijs is geschikt voor iedereen die graag voor de klas wil staan, en dan specifiek voor de kleine kinderen. Je bent geduldig en wilt graag invloed hebben op de ontwikkeling van de jeugd.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Basistraining Tussenschoolse Opvang Summa College 1300,-
  Eindhoven

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.