Jeugdzorg

Categorie Zorg en Welzijn
Prijs € 674,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Jeugdzorg

Jeugdzorg

Veel jongeren hebben extra begeleiding nodig in Nederland. Of het nu gaat om opvang buiten de schooltijden, extra hulp bij het leren of om opvoedingskwesties; er is werk aan de winkel in de jeugdzorg. Het is een gecompliceerde sector van de geestelijke gezondheidszorg en is een groot deel van de maatschappelijke zorg die geboden kan worden aan jongeren. Jeugdzorg focust zich op jongeren die problematiek vertonen, hierbij kunnen de jongeren geholpen worden. Ook de gezinnen die in contact komen met jeugdzorg worden geholpen om gezinssituaties te verbeteren en te kunnen helpen.
Jeugdzorg
Jeugd hulpverlener in overleg met jongeren

Inhoud

De cursus Jeugdzorg bestaat uit theoretische en praktische onderdelen, waarin u alle vaardigheden die u nodig heeft opdoet om als jeugd- en jongerenwerker aan de slag te kunnen. De volgende onderwerpen worden binnen de cursussen behandeld. Jongeren en school, ontwikkeling binnen thuissituaties en de soorten zorg die in de diverse situaties aan bod komen. Communicatie met kinderen & het begeleiden hiervan wordt tijdens de curussen tevens uitgebreid behandeld.

Relevantie

Deze cursus is bedoeld voor mensen die een overstap willen maken naar werken met jongeren. Ook voor mensen die al werkzaam zijn op dit werkterrein en die hun kennis en kunde willen verbreden is dit een geschikte cursus. Na de cursus Jeugdzorg zijn er verschillende mogelijkheden om door te stromen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
opleiding Basisopleiding Jeugdzorg NHA Thuisstudies 674,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.