Sector: Voeding

Video: Banquet Manager

Als banquet manager kan je werken bij een hotel of restaurant, een cateringbedrijf of een grotere uitgaansgelegenheid. Jij bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van alle feesten en partijen, vergaderingen en evenementen. Je kunt zelfs bij een casino aan de slag. Afhankelijk van de grote van het bedrijf zijn je werkzaamheden meer coŲrdinerend of juist uitvoerend van aard.

Jij bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van alle feesten en partijen, vergaderingen en evenementen. Een belangrijk deel van het werk bestaat uit het voorbereiden, regelen en vervolgens coŲrdineren van deze activiteiten.

Zo ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van aanvragen van klanten. Daarbij informeer en adviseer je hen, stel je offertes op, beheer je de planning en maak je de draaiboeken. Vervolgens zorg je ervoor dat de voorbereidingen worden getroffen.

Voorafgaand en tijdens de activiteiten geef je leiding aan het team van buffetmedewerkers, de bediening, zalenzetters en andere banquetingmedewerkers. Samen met je team draag je zorg voor de gasten. Je ontvangt en begeleidt hen naar de zaal en vormt het centrale aanspreekpunt. Ook zie je erop toe dat alles naar wens verloopt en dat de kwaliteit wordt gewaarborgd.

Naast deze werkzaamheden ben je verantwoordelijk voor de financiŽle, commerciŽle en administratieve zaken die komen kijken bij banqueting. Dit deels in samenwerking met je leidinggevende en de betrokken afdelingen.

Als banquet manager ben je ondernemend, klant- en servicegericht en heb je een groot gevoel voor gastvrijheid. Je raakt niet in paniek als iets niet gaat zoals het moet, maar komt met concrete oplossingen. Daarbij komen je leidinggevende kwaliteiten in beeld. Tevens wordt een groot beroep gedaan op je organisatorische vaardigheden, waarbij je het commerciŽle aspect niet uit het oog moet verliezen. Niet minder belangrijk is het dat je goed het overzicht kunt bewaren en dat je sterk in je schoenen staat.

Banquet manager is een uitdagend en veelzijdig beroep, maar daarmee is het ook veeleisend. De stressfactor ligt, voornamelijk rond een deadline, vrij hoog. Verder moet je bereidt zijn om te werken tijdens de avonduren, in de weekenden en gedurende feestdagen. Daarnaast moet je het niet erg vinden om lange dagen te maken.

Spreken de werkzaamheden van een banquet manager je aan? Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou.

Video's in deze sector

Er zijn 11 video's gevonden in deze sector. Klik op ťťn van de video's om deze direct te bekijken.
 

Banquet Manager

Als banquet manager kan je werken bij een hotel of restaurant, een cateringbedrijf of een grotere uitgaansgelegenheid.

 

Broodbakker

Elke dag heerlijke broden op veelal traditionele wijze bereiden, ingrediŽnten inkopen en nieuwe ideeŽn uitproberen, alsÖ

 

Chefkok

Als chef-kok geef je leiding aan het keukenpersoneel. Je verdeelt de taken, stelt de menukaart samen, bestelt de ingredÖ

 

Dietiste

Als diŽtiste stel jij het dieet samen voor jouw cliŽnten. Je weet alles van...

 

Horeca Assistent

Als horeca assistent kun je zowel werkzaam zijn in de horeca als in de recreatie.

 

KwaliteitscoŲrdinator

Als kwaliteitscoŲrdinator voeding werk je in kleine, middelgrote en grote bedrijven in de voedingsindustrie.

 

Patissier

Als patissier werk je bij een (ambachtelijke) banketbakkerij,

 

Slager-Traiteur

Als slager-traiteur werk je bijÖ

 

Voedingspecialist

Als voedingsspecialist ben je werkzaam in de voedingsbranche.

 

Winkelslager

Als winkelslager werk je bij een...

 

Zelfstandig Werkend Broodbakker

Als zelfstandig werkend broodbakker kun je werk vinden in een ambachtelijke of industriŽle broodbakkerij. Je werkt zoweÖ